Hur man deltar i sömn när du vet att du våter sängen

Om du just har fått en inbjudan att delta i en sömn, men du vet att du våter din säng, oroa dig inte. Även om vissa försiktighetsåtgärder kan vara nödvändiga, kan du se till att dina problem inte gör för en obekväm eller besvärlig social händelse, om du följer dessa anvisningar.

Innan

Innan
Skäm dig inte om du våter sängen. Det är pinsamt att våta sängen, men det är ingen nytta att gråta över situationen. Om du gör några justeringar för att förhindra en olycka under sömnen kan du delta i den utan att oroa dig. Du kanske känner dig generad, men även vid elva, tolv eller tretton ålder väter många barn fortfarande i sängen. [1]
Innan
Överväg om du kan lita på din värd med information om ditt problem. Värdar som är sanna vänner till dig bör kunna hålla din hemlighet och inte få dig att skämmas. Om du inte är säker på att du litar på dem kanske du måste vara mer diskret eller låta dina föräldrar diskutera problemen med sina föräldrar, snarare än att slinga in dem.
 • Om du svarar på värden strax efter att du fått inbjudan till sömn kan du alltid avslå utan att berätta varför.
 • Sängvätning kan kopplas till medicinska tillstånd som kan påverka människor av alla slag. Precis som vissa människor inte kan se utan glasögon och vissa människor inte kan ta sig utan rullstol, har vissa problem med urinstyrning. En riktig vän kommer att förstå och acceptera att det är en oavsiktlig medicinsk fråga. Ibland kan människor ha känsliga urinblåsor eller till och med bara sova riktigt stilla och inte vakna upp när deras urinblåsa ber om dem.
Innan
Svara på inbjudan. Om du deltar, ta kontakt med värden och meddela dem, oavsett vad de föredrar. Du behöver inte nämna att du har problem med sängvätning i det här skedet.
Innan
Försök hitta en pålitlig förebyggande metod för olyckor. Att gå in i en rutin innan sömnen hjälper dig att vänja dig vid den. Låt dina föräldrar hjälpa dig att välja en pålitlig förebyggande metod. Du kan använda sängvätningsblöjor, sängvättkuddar eller något annat tillgängligt sängvättskydd.
 • Det är oundvikligt att du behöver lite hjälp med att lära dig repen med något av dessa, och din förälders råd kan vara värdefulla. Du kanske tvekar att bära ett skyddande plagg som sängvätningsblöjor, men du kanske också tycker att det är tröstande att veta att du inte kommer att ha en synlig olycka.
Innan
Använd dina förebyggande metoder när som helst du kommer att sova. Vänja dig till dina skyddsmetoder när du antingen tar en tupplur eller går i säng. Även om du planerar att vakna snart, kan du öva med deras användning hjälpa dig att känna dig redo för sömnen.
 • Se till att du har några säkerhetskopior med blöjor och / eller sängvätningsdynor. Du vill ha tillräckligt för nödsituationer och så att du kan öva på dig innan du sover.
 • Använd nattspecifika / sängvätningsblöjor (inte träningsbyxor eller liknande lättare blöjor) för att se till att de kan hålla resultatet av en olycka hela natten och att de passar dig bra när du bär dem.
 • Placera en ny engångsunderlag på sängen. Du kanske vill köpa mer än ett paket för extra täckning. De vanligaste sängmattorna som säljs för sängvätning kallas Goodnites Bed Mats och finns i de flesta stormarknader och alla onlinehandlare.
 • Du kan också behöva ett vattentätt madrassskydd så att överflödande urin inte kommer att komma in på madrassen. Du hittar dessa hos olika återförsäljare inklusive Toys 'R' Us. Om det är möjligt och praktiskt, kanske du vill använda ett lock på värdens hus, men genomförbarheten kan bero på var du sover och vad du är beredd att berätta för dem om din sängvätning.
Innan
Ställ in ett system så att du inte kommer att glömma att byta till din blöja före sängen. Du kan välja att hålla dina sängvätningsblötspaket ute och synliga först så att du inte glömmer dem.
 • Låt dina föräldrar kontrollera dina varor varje några dagar för att se till att du inte tar slut. Det är bättre att vara beredd på en nödsituation än att bli slut. Så länge du har några nöd- och säkerhetskopieringsartiklar bör du ha det bra.
 • Ställ in din förändrade rutin så att förändringar kan vara snabba och enkla. Öppna dina engångsövervättningsblötspaket ordentligt så att det är enkelt att ta en ny blöja snabbt.
 • Använd en ny blöja varje natt. Använda blöjor ska kastas bort oavsett om du har haft en olycka med dem eller inte.
Innan
För vana att städa upp efter dig själv. Vid övergången är det upp till dig att städa upp och kassera papperskorgen ordentligt. Våta engångsövervätningsblöjor bör säckas och slängas bort, helst i en sopor med lock.
Innan
Se din användning av blöjorna före sömnen. Spåra din dagliga användning av blöjor och diskutera med din familj hur du kan hantera problem du kan stöta på. Se till att du vet hur du ändrar ditt eget sängvätningsblöjor vid sömnen och få hjälp att öva vid behov.
Innan
Packa en ryggsäck för när du åker till din sömn. Se till att du packar mer än en engångsövervättningsblöja för att säkerställa att du inte har några olyckor med skyddsproblem under natten, tillsammans med minst två uppsättningar av rena kläder.
 • Packa en sängmatta eller två på botten för att dämpa ryggsäcken och kläderna och hålla saker rena. Var noga med att packa några plastvaruväskor också, för begagnade blöjor och så kan du ta hem alla våta kläder att tvätta och torka.
Innan
Låt dina föräldrar kontakta värdens föräldrar. Låt dem förklara att du våter sängen, att du är utbildad att hantera dina egna olyckor och kan göra saker på egen hand. Se till att de vet att du har ett system så att de inser att du inte skadar madrassen. Vissa föräldrar kan behöva försäkra sig om att du har de förnödenheter du behöver och att de inte kommer att ansvara för att städa upp.
Innan
Kom ihåg alla mediciner du använder. Om din sängvätning är relaterad till medicinska problem, kan du ha mediciner du behöver ta. Ta dina mediciner innan du lämnar ditt hus, eller ta dem med dig i din ryggsäck.
Innan
Förpacka väskkläder som passar vädret. Dessa hjälper till att minimera ljudet från blöjan som rufflar varje gång du rör dig på sängen. Du kan alltid ta på dig ett rent par underkläder ovanpå blöjan om du också vill känna dig mer skyddad, men det kan göra lite ljud mot blöjan.
Innan
Öva din rutin. Gör en torr körning med att blöda dig själv inom några timmar efter sömnen, men ha dina föräldrar i närheten för att se till att de inte upptäcker potentiella problem som lätt kan undvikas. Detta hjälper dig att känna dig mer säker på att du kan hantera förändringen ensam.
Innan
Överväg att ändra i förväg. Du kanske vill byta ut dina dagkläder och i din nattkläder innan du till och med transporteras till sömnen, om det passar de planerade aktiviteterna.

Ankomst

Ankomst
Hälsa värdfamiljen som normalt. Om dina föräldrar redan har meddelat värdföräldrarna om din plan, finns det verkligen inget stort behov av att fästa mer uppmärksamhet åt det. Om du föredrar kan du berätta för dem att du har olyckor i din säng, men att du har åtgärder på plats för att skydda sängen.
Ankomst
Var så diskret som du kan vara. Sängvätning är naturlig. Du kan vara diskret om dina vanor, men din värd eller någon av de andra inbjudna till sömn inser att du bär blöjor eller använder sängvättkuddar. Du behöver inte skämmas. Om du blir frågad, berätta bara för dem: "Det händer inte så mycket, men jag ville vara säker." Du har rätt till din integritet och du behöver inte förklara mer än du vill.
 • Om föräldrarna hör dig och frågar dig om ditt sängvätningsproblem, prata med dem privat på sidan när deras barn inte är inom hörselskydd. Föräldrarna kanske bara behöver vara försäkrade om att du kan hantera dina problem själv, så att de kan checka in med dig. Förklara bara att du har det under kontroll. Var inte blyg eller skämmas.
 • Säg så mycket eller så lite som du vill säga om det. Bestäm om du kan avslöja dina hemligheter till värdfamiljens barn. Var inte blyg eller skämmas, men berätta bara vad du vill berätta för dem. Det är lätt att vara ganska diskret om dina underkläder och badrumsvanor.
Ankomst
Ställ upp din säng. Leta efter ett ställe du kan tappa av din ryggsäck. Föräldrarna hjälper ofta dig att sätta upp sängen om du berättar för dem att du tog med dig en madrassdyna. Om det är möjligt, gör detta under ett lugnt ögonblick innan alla andra blir redo för sängen, så det är helt klart i förväg. Be föräldrarna om hjälp om det behövs.
Ankomst
Ställ in din sängyta och skyddskläder. Använd engångsprodukterna som du packade för att skydda sängen. Om du inte redan är i din sängvätningsblöja, ta med den till badrummet diskret och sätt på den. Gör samma rutin som du bör vara van vid att göra hemma.
Ankomst
Ställ en tom papperskorg på ena sidan av din säng. Du kan använda detta för att hålla papperskorgen när du har bytt.

Under natten

Under natten
Förbered dig för en snabb förändring om en olycka skulle inträffa under natten. Blöjan och sängmattan kan skydda din kropp och sängen, men ingen kläder är idiotsäker, oavsett vad den påstår. Förvara reservdelar och kläder i närheten för en snabb byte om det behövs.
 • Om din sängvätning är allvarlig, kanske du vill välja att dubbla blöja själv. För de flesta bedwetters behövs emellertid inte dubbelblöjor.
Under natten
Byt din våta blöja om det behövs, men gör inte ett stort väsen med det. Väck inte alla andra; bara tyst ta hand om affärer.

Nästa morgon

Nästa morgon
Gå till badrummet för att byta blöja och kläder. Gör detta som en del av din vanliga klädrutin.
 • Om du har tid innan värdfamiljens barn vaknar, kan du kanske glida in i badrummet och byta ut dig ur blöjan, tidigt. Men om värdfamiljens barn är vakna och du vill vara diskreta, kanske du föredrar att försena ditt klädbyte.
 • Om du inte har tillräckligt med tid att byta när du vaknar kan du sluta byta kläder när du är hemma igen. Men om du har haft en olycka kan din blöja luktas, så att byta direkt är att föredra.
Nästa morgon
Lämna inga engångsblöjor till en värdfamilj i huset. Även om de säger att det är okej att lägga de smutsiga i en sopor kan du försöka ta dem med dig hem när du åker. Använd din egen plastpåse och kassera papperskorgen hemma så att du inte lämnar några illaluktande engångsartiklar i papperskorgen.
Nästa morgon
Ta bort alla oanvända blöjor och väska dina skyddskläder och kuddar. Kasta i plastköksväskan alla dina använda sängvätningsblöjor och lägg den här väskan i din ryggsäck så att du kan ta med dig hem.
Nästa morgon
Tack värdens barn och värdens föräldrar för att du hade dig vid sömnen. Säg adjö men du brukar göra det, och låt dem veta att du hade en fantastisk tid.
Om du stannar kvar mer än en natt i rad, kommer du förmodligen att kassera dina varor i lokalerna. Prata med värdföräldrarna om hur de föredrar att du gör detta. Håll inte på en blöja över flera dagar eller nätter.
Om du kan kan du minska risken för att väta sängen över natten genom att inte ha något att dricka i en och en halv timme före sänggåendet. Se till att du tömmer urinblåsan före sänggåendet.
Om din sömn blir ett slumparti, ska du lägga undan några idéer för slumparty för saker att göra innan sömnen. Låt livet fortsätta som normalt, men ha några olika saker på gång innan den sovande delen som kan säkerställa att ni två kan bilda en nära vänskap och bindningstid den kvällen.
Diskutera möjligheten att föra ditt eget sovrum - till exempel en luftmadrass eller sovväska - till sömnen. Om du inte kan göra det, låt dina föräldrar fråga om du kan ta med dig ett vattentätt monterat ark istället. De flesta värdföräldrar hjälper dig gärna att skapa en för extra skydd.
Använd aldrig sängvätningsalarm om du inte vill att dina vänner ska få reda på att du har vägnat. Även om larmet kommer att varna dig för fukten innan sängvätningsolyckan inträffar, varnar de också värdfamiljen att du också väter sängen. Vidta andra förebyggande åtgärder ovan för att säkerställa att du får en säker, vilsam och trevlig sömn.
Lägg aldrig en plastpåse eller vattentät eller plastark ovanpå dig i sängen. Plast- och vattentäta ark kan orsaka kvävning om de används felaktigt.
Skäm dig inte om du har ett medicinskt tillstånd som innebär att du våter din säng ibland. Använd skyddet för din kropp och fortsätt med livet som normalt.
Om du kan komma in i badrummet den kvällen, gå och ta hand om "affärer" i själva badrummet.
solunumhastaliklari.org © 2020