Hur man passar in när du är på gymnasiet

Tycker du att det är svårt att passa in i gymnasiet? Middle school är en tid med stora övergångar och förändringar. Du får nytt ansvar och börjar hitta nya vänner och kanske till och med ett kärleksintresse. Att passa in kan känna sig utmanande ibland men aldrig rädsla, allt är mycket hanterbart med viss organisation och engagemang.

Att vara organiserad

Att vara organiserad
Gå till klassen i tid. Om du är sen kommer den att gå med i din närvaro. Om du är sen / frånvarande ofta kan du behöva gå på sommarskolan eller hålla tillbaka om det är svårt. Detta minskar också dina chanser att få vänner, eftersom de kanske inte vill involvera med vem som verkar ha dåligt inflytande.
Att vara organiserad
Håll organiserad. Försök att hålla dina leveranser, bindemedel och till och med ditt skåp välskött och uppdaterat. Detta kommer att göra det enklare att hitta de saker du behöver för dagen och kommer att minska den tid du lägger på att försöka ta reda på vad du behöver ta med dig hem. Dessutom gör det att du kommer snabbare till dina klasser och dina vänner behöver inte vänta på dig.
Att vara organiserad
Använd ett schema för att hålla jämna steg med allt. Du vill att allt ska vara så enkelt som möjligt, så ha ditt eget schema för hur du arbetar.

Studerar

Studerar
Studie. Tester / tentor / frågesporter utgör en enorm del av ditt betyg, och det är viktigt att du får bra betyg. Du kommer att må bra om dig själv, du kommer att ses som en smart, bra person att hänga med och dina föräldrar kommer att vara mycket nöjda och kan belöna dig. I framtiden måste du spendera mycket tid på att studera, så det är en bra idé att träna och vänja sig med det direkt.
Studerar
Ställ alltid frågor i klassen om det finns något du inte förstår. Var inte rädd för att be din lärare om hjälp. De vill inte att du ska misslyckas i skolan. Om du inte vill ställa framför din klass, fråga privat efter klassen.

Bildar vänskap

Bildar vänskap
Acceptera dig för vem du är. Du behöver inte absolut passa in. Även om det kan vara kul, kan det göra att du blir mer stressad att försöka ständigt uppfylla förväntade standarder. Genom att acceptera att det du har att erbjuda som lika värdigt som vad andra gör, kan du känna dig mindre behövande av att behöva passa in. På alla sätt vara öppen för att lära dig hur du kan förbättra saker om dig själv som gör att du känner dig bättre och mer kapabel men känn inte att du måste bli något du är obekväm med.
Bildar vänskap
Välj vänner som accepterar dig för vem du är. Tala till de människor som har liknande intressen och hobbyer. Detta kommer att göra din skoltid mycket enklare.
  • Upptäck vänskap med människor som inte förväntar dig att du ändrar kärnan i vem du är.
  • Om dina vänner accepterar dig kommer de att försöka förstå dig utan att fråga mer om dig. Men de kommer också att stödja dig när du går igenom de förändringar som är så typiska för din åldersgrupp. När allt kommer omkring, du vill inte sitta fast i tiden när du är redo att gå vidare till nästa livsfas. Var också i sin tur att stödja deras personliga tillväxt.
  • Om du slutar umgås med barn som har dåligt inflytande över dig, kolla själv. Delta inte i dåligt beteende eller aktiviteter och försök att extrahera dig från sådana situationer. Hitta vänner som inte tappar dig.
Bildar vänskap
Gå med i klubbar. De flesta skolor erbjuder klubbar och aktiviteter att delta i. Dessa är användbara sätt att träffa nya människor och hitta andra som tycker om samma saker som du gör, och det kommer att få dig att njuta av skolan mer. Detta är också en chans att förbättra dina kunskaper och färdigheter inom ett visst område, vilket alltid är bra.
Försök att komma till klassen tidigt. Detta ger dig mer tid att göra dig redo för klassen och koppla av lite innan det börjar, eller till och med komma på skvaller runt klassen.
Gör ditt bästa i skolan. Du kan tjäna respekt om du gör det, och det får vanligtvis bra betyg.
Planera din tid klokt. Tidshantering är en bra färdighet att ha. Att effektivt använda din tid kommer att göra skolan enklare och mindre stressande.
Uppföra sig. Du behöver inte vara lärare husdjur, men du bör vara respektfull och lydig.
Gör inte mobbning. Det är inte ett bra sätt att få vad du vill - det gör bara människor rädda för dig, inte coola. Dessutom, om du har fått vana att mobbning, få hjälp. Det finns vanligtvis mycket verkliga skäl bakom mobbning som måste hanteras; du behöver hjälp, så räcka ut för det.
Om någon stör dig kan du gå till vägledaren eller en betrodd vuxen.
Om du vill ändra stilar, från preppy till scen, är den bästa tiden att göra det över sommarlovet. Annars kanske människor kan kalla dig en poser eftersom du gör förändringar för snabbt bara för att försöka passa in.
solunumhastaliklari.org © 2020