Hur man kan förbättra skolens närvaro

Regelbundet närvaro i skolan är avgörande för att studenten ska lyckas. Det är omöjligt att återställa den förlorade tiden från en missad dag, och ju mer en student missar, desto längre faller de efter. Men oavsett om du själv är student, förälder eller vårdnadshavare eller delar av skolans personal, det finns tydliga steg du kan vidta för att förbättra närvaron.

Att höja din skolas närvaro

Att höja din skolas närvaro
Håll föräldrar och vårdnadshavare informerade. Varna dem när deras barn är frånvarande om barnet har hoppat över skolan utan att de vet det. Fortsätt att varna dem om varje upprepad instans. Håll dem också à jour med eventuella utvecklande mönster i sitt barns frånvaro och / eller eventuella problem som följer av det, oavsett om föräldrar / vårdnadshavare har ursäktat sitt barns frånvaro eller inte. [1]
 • Mönster att leta efter inkluderar: saknas skola strax före eller efter semester och / eller helger; avresa till familjesemestrar medan skolan är i normal session; saknas hela eller halvdagar för icke-akuta möten med läkare, tandläkare eller andra kontor. [2] X Forskningskälla
 • Be föräldrar / vårdnadshavare att träffa lärare och personal för att hantera kronisk frånvaro. Detta är särskilt viktigt om de tillåter eller till och med ansvarar för dessa frånvaro. Förklara nackdelarna med detta barn.
Att höja din skolas närvaro
Erbjud priser. Ge eleverna incitament att dyka upp med ett belöningsprogram. Skapa nivåer med godtagbart antal frånvaro per år, termin, markeringsperiod och / eller månad. Belöna studenter som möter dessa nivåer med lämpliga priser som speglar varje nivå. [3]
 • Till exempel, säg nivå 1 är upp till två ursäkt frånvaro under hela året, med en ny bärbar dator som pris till varje student som möter det. Nivå 2 är tre eller fyra ursäktade frånvaro per år, med ett presentkort på $ 50 till en lokal butik som pris.
 • Att skapa månatliga priser kan vara mer produktivt än årliga priser, eftersom studenter inte kommer att avskräckas att ge upp om de har ett tidigt bakslag.
Att höja din skolas närvaro
Uppmuntra sjuka studenter att stanna hemma. [4] Oavsett om du sätter in ett belöningsprogram eller inte, gör det klart att elever inte ska komma i skolan när de är sjuka. Undvik att trycka på en enskild student så hårt att en 24-timmarsbugg växer till en veckas lång sjukdom, eller ännu värre. Förhindra dessutom spridningen av smittsamma sjukdomar, vilket kan leda till att andra elever missar skolan.
 • Om du gör ett belöningsprogram och om din skolas finansiering är beroende av närvarojournaler, gör inte undantag för hälsorelaterade frånvaro. Gör det klart för eleverna att alla frånvaro kommer att behandlas som samma. På detta sätt kommer de inte att frestas att ta en "dag för mental hälsa" ovanpå allt annat.
Att höja din skolas närvaro
Erbjud extra hjälp till kroniskt frånvarande studenter. Tänk på att ju mer skola en elev missar, desto mer besvär kommer de att ha med sina klasskamrater. Motverka detta med ett program i skolan och / eller efter skolan som utformats för att tillgodose varje elevs behov med praktisk hjälp från personal. Se till att dina elever inte ger upp sina lektioner och sedan förvärra problemet genom att hoppa över fler skolor eller klasser. [5]
 • Ge elever i riskzonen positiv uppmärksamhet. Bevisa för dem att skolan investeras i deras framgång.
 • Granska befintliga policyer för straff. Nix alla disciplinåtgärder som innebär att eleven saknar mer skola eller klasstid, till exempel avstängning, vilket bara förvärrar en dålig situation.

Att hålla ditt barn i skolan

Att hålla ditt barn i skolan
Skapa ett dagligt schema för ditt barn. Se till att de kommer till skolan varje dag genom att hålla sig till en stark rutin. Tvinga fram ett regelbundet utegångsförbud på natten så att de kommer hem med tillräckligt med tid kvar för att avsluta läxor och studier och sedan avveckla för sängen. Upprätta en nattlig liggetid så att de får gott om sömn. Upprätta också en daglig väckningstid för att minska deras chans att överlappa. Skapa dessutom en morgonplan för att se till att de kommer till skolan. [6]
 • Låt dem lämna huset vid samma tid varje dag med god tid att komma till busshållplatsen.
 • Karta och klicka på din bilresa eller promenad innan skolåret börjar om du själv måste följa dem.
 • Kontrollera trafik- och väderrapporter på morgonen för att planera runt oförutsedda händelser.
 • Koordinera med andra familjemedlemmar, betrodda grannar eller andra studenters föräldrar om du inte kan följa dem.
Att hålla ditt barn i skolan
Visa ditt barn att skolan betyder exempel. Planera dina familjeaktiviteter runt skolkalendern. Planera semester och andra resor för att matcha skolan så att de inte stör ditt barns lärande. Undvik också att störa speciella händelser som involverar ditt barns fritidsaktiviteter, som fortfarande kan äga rum under skolan. Dessa kan inkludera:
 • Sportevenemang
 • Andra tävlingar för klubbar som schack, debatt eller ekonomi.
 • Spelningar, recitals och konserter
 • Skolresor.
Att hålla ditt barn i skolan
Behandla alla frånvaro som lika. Var medveten om att ditt barns frånvaro inte kommer att slås från deras register bara för att du har tillåtit det. Räkna alla frånvaro som desamma, oavsett om de var ursäktade eller oundvikliga. Håll antalet undantagna frånvaro till ett absolut minimum för att möjliggöra oundvikliga frånvaro, som sjukdomar och nödsituationer.
 • Avstå från att boka tid med läkare, tandläkare eller andra kontor under skoldagen.
 • Om du måste hålla ditt barn utanför skolan av sådana möten eller av andra skäl, som religiösa observationer, ska du informera sina lärare i förväg.
Att hålla ditt barn i skolan
Nå ut till skolan. Håll en öppen dialog med lärare och närvarokontor för att ta reda på om ditt barn missar skolan utan att du vet det. Om du vet att du kommer att hålla ditt barn ur skolan en viss dag, låt lärarna veta så att de kan förse ditt barn med material från lektioner som de annars skulle missa. Låt dem genast om ditt barn kommer att vara frånvarande under lång tid på grund av deras hälsa eller andra nödsituationer. Om ditt barn redan är kroniskt frånvarande, kontakta skolan för att prova möjliga åtgärder:
 • Upprätta ett "kontrakt" mellan din student, lärare och vägledare. Definiera tydliga mål för ditt barn med lämpliga priser för framgång och återverkningar för misslyckande.
 • Tilldela en modellstudent eller en lärare som mentor för att ge en-till-en-hjälp.
 • Att utforska idrottslag, klubbar och andra aktiviteter som kan motivera ditt barn att stanna i skolan, eftersom många kräver en viss närvaro för att vara berättigade.
 • Byta lektioner eller program, om möjligt, om ditt barns frånvaro beror på brist på intresse eller personliga problem med specifika klasskamrater eller lärare.

Ta dig till skolan

Ta dig till skolan
Ta hand om saker kvällen innan. Minska mängden saker du behöver göra mellan att vakna upp och komma ut genom dörren. Förhindra att du springer sent, stressar och fattar det ödesdigra beslutet att "bara hoppa över skolan eftersom jag redan är sen." Gör din morgon enklare genom att: [7]
 • Duschar eller badar på natten.
 • Planera din outfit för nästa dag innan du lägger dig.
 • Se till att allt du behöver till frukosten är redo att gå.
 • Packa allt du behöver för skolan innan du somnar.
Ta dig till skolan
Upprätta en stadig rutin. På natten, följ en utegångsförbud, även om dina föräldrar eller vårdnadshavare inte verkställer en. Låt tillräckligt med tid mellan det och sänggåendet för att avsluta läxorna, göra sysslor och ta hand om allt annat utan att hoppa över någonting. Gå till sängs vid samma tid varje natt så att du inte är utmattad nästa dag. Ställ in ett larm för samma tid varje dag så att du är van vid att vakna vid den timmen och mindre troligt att du sover. [8]
 • Om du fortfarande känner dig rusad på morgonen börjar du ställa in ditt larm tidigare med tio eller femton minuter.
 • Håll en kalender för att planera runt specialevenemang (som din systers skäl, din väns födelsedagsfest eller ditt eget bortspel) som kan kasta bort ditt schema.
Ta dig till skolan
Håll fokus på att komma ut genom dörren. Bygg upp en morgonrutin vars enda syfte är att få dig vaken till skolan. Vakna. Ät frukost. Borsta tänderna, kamma håret och vad du än behöver göra i badrummet. Klä dig, få dina saker och rör dig. Det är allt. [9]
 • Undvik distraktioner som att titta på TV, gå online, spela spel, läsa för nöje eller lyssna på musik.
 • Undantag kan göras för att kontrollera väder- eller trafikrapporter.
Ta dig till skolan
Gå till skolan för din egen skull. Även om du hatar, hatar, hatar skolan, kom ihåg att varje dag du saknar gör nästa dag ännu tuffare. Var medveten om att höga frånvaron ofta leder till lägre betyg och dåliga testresultat. Även om du har höga betyg just nu, förväntar dig att dina chanser att släppa ur gymnasiet fortsätter att gå upp ju mer du saknar skolan.
 • Kom ihåg: även om en ursäkt frånvaro kanske inte resulterar i disciplinproblem i skolan eller hemma, förlorade du fortfarande en dags lektioner.
 • Det kan vara bra ibland att be dina föräldrar eller vårdnadshavare om en ”dag för mental hälsa”. Gör det ändå så lite som möjligt, om alls. Kom ihåg att du kan få ett virus imorgon och tvingas stanna hemma igen!
 • Om du ber om en dag för mental hälsa, planera klokt. Tänk på vad som händer i skolan den veckan så att du inte missar avgörande tester eller lektioner.
Ta dig till skolan
Ge dig själv en annan anledning att gå. Om du inte tål skolarbete, hitta andra motiv för att hålla dig igång. Sträva efter dina intressen genom fritidsaktiviteter. Gå med i ett lag eller klubb. Eftersom de vanligtvis kräver att du håller bra närvaro för att delta, använd detta som ett incitament för att hålla din frånvaro högst intill noll.
 • Om inget annat, fokusera på andra saker som gör skolan roligare. Besök dina vänner eller få en annan ursäkt att stöta på den pojken eller flickan du gillar i hallarna.
solunumhastaliklari.org © 2020