Hur man tar bort hudormar

Blackheads, i huvudsak utomhus finnar, kan visas på någon del av kroppen och vara särskilt frustrerande att hantera. Om du vill ta bort dina hudormar, prova några av dessa framgångsrika behandlingar för att rengöra din hud och stoppa bildandet av de irriterande mörka fläckarna. Med några enkla justeringar av ditt hudvårdsprogram kan du ha den klara huden du alltid har velat (och förtjänar).

Poppar hudormar och undviker att förvärra din hud

Poppar hudormar och undviker att förvärra din hud
Plocka eller spruta bara dina hudormar efter noggrann handtvätt. Det är möjligt att sprida hudormar utan ärr, så länge du gör det rent och försiktigt. När du gjort rätt är denna poppmetod ett snabbt och effektivt sätt att rensa upp dina porer.
Poppar hudormar och undviker att förvärra din hud
Använd inte dina egna verktyg för borttagning av hudormor. Många butiker säljer nu instrument för borttagning av hudormar så att du kan ge dig själv en ansiktsbehandling hemma. Men dessa verktyg blir ofta full av bakterier och kan ärr din hud. Lämna med hjälp av stålinstrument till proffsen och
Poppar hudormar och undviker att förvärra din hud
Undvik ultra-slipande exfoliant. Om du har känslig hud, kan du använda hårda exfoliants bara irritera den och förvärra dina hudormar. Om du någonsin har ont av en exfoliant, sluta använda den och gå med en skonsamare rengöringsmedel. Försök att använda havremjöl som den mest skonsamma exfolianen om du har problem med hårdare scrubs.
Poppar hudormar och undviker att förvärra din hud
Tvätta ansiktet två gånger dagligen. En bra ansiktsrenande rutin är nödvändig för att förhindra hudormar från att bilda i första hand. Prata med en hudläkare och experimentera för att se vad som fungerar bäst för din hud.
Poppar hudormar och undviker att förvärra din hud
Tvätta dina örngott. Dina örngott fångar döda hudceller och överskott av olja från ansiktet när du sover på dem på natten. Tvätta dem för att ta bort smuts från tyget för att hålla ansiktet fritt från hudormar.
Poppar hudormar och undviker att förvärra din hud
Rör inte i ansiktet. Även om du inte plockar på dina hudormar, vidrör du ansiktet överför bakterier från dina händer till ditt ansikte. Dina händer är den smutsigaste delen av din kropp och är ofta orsaken till många fall av hudormar.

Rengöring för att ta bort hudormar

Rengöring för att ta bort hudormar
Använd honung och kanel. Honung är ett naturligt antibiotikum och fungerar för att dra ut smuts från dina öppna porer. Blanda en matsked honung med ½ tesked kanel och använd fingrarna för att tappa den på din torra hud. Gnid det i en cirkulär rörelse i tre minuter och tvätta sedan med varmt vatten. Se till att tvätta händerna innan du börjar applicera masken.
Rengöring för att ta bort hudormar
Prova en äggvit mask. Äggviter hjälper till att dra åt porerna och dra ut tilltäppt smuts, vilket ger dig en slät, klar hud. En enkel äggvita mask är ett bra sätt att ta bort hudormar och hjälpa din hud att känna sig fräsch och ren.
Rengöring för att ta bort hudormar
Skapa en lermask. Det finns många olika typer av kosmetisk lera att köpa i pulverform, var och en med den specialiserade egenskapen att torka ut oljiga porer och ta bort oönskade rester. Blanda en matsked pulveriserad lera med tillräckligt med äppelcidervinäger för att göra en pasta och sprid den över ansiktet. Låt den ligga i 10-15 minuter tills den är torr vid beröring och skölj sedan av med varmt vatten. [2]
Rengöring för att ta bort hudormar
Rengör med havregryn och yoghurt. Mjölksyran i yoghurt och de lugnande kvaliteterna av havremjöl blandar för att skapa en effektiv blackhead-blockerande formel. Använd denna enkla mask en gång i veckan för att hålla din hud klar och fräsch.
Rengöring för att ta bort hudormar
Använd en pasta av bukkehornstrån. Bockhornsklöver? Det är rätt - använd den lövgröna blandad med vatten för att bilda en pasta. Förutom dess många andra hälsofördelar har fenegrreek visat lovande resultat för att ta bort hudormar. Sprid denna pasta över ansiktet och låt den sitta i tio minuter och skölj sedan av.
Rengöring för att ta bort hudormar
Prova gurkmeja- och myntsaft. Båda kryddorna du troligtvis har i ditt köksskåp, gurkmeja och mynta hjälper till att rensa ut smutsiga porer. Skapa ett brygg av myntte och låt det svalna. Tillsätt sedan två matskedar vätskan med en matsked gurkmeipulver och applicera den på ansiktet. Låt den vara på i tio minuter och skölj sedan av med varmt vatten.
Rengöring för att ta bort hudormar
Gör en epsom saltrensningslösning. Epsomsalt blandat med jod bildar en bakteriekämpande kombination perfekt för att ta bort hudormar. Blanda en matsked epsom salt med varmt vatten och några droppar jod. Låt denna blandning sitta under omrörning ibland för att lösa upp saltet helt i det heta vattnet. Använd sedan lite bomull för att tappa lösningen på din hud, så att den torkar på ansiktet. Skölj sedan försiktigt av blandningen med rent varmt vatten.

Exfoliering för att rengöra dina porer

Exfoliering för att rengöra dina porer
Prova en exfoliant med citron och salt. Citrons renande egenskaper blandat med skurningseffekterna av salt hjälper till att ta bort allt smuts begravt djupt i dina porer. Använd detta för att skrubba dina hudormor som är benägna i 2-3 minuter och skölj sedan med varmt vatten.
Exfoliering för att rengöra dina porer
Gör en skrubba med grönt te. Grönt te är utmärkt att dricka och också bra för att friska upp din hud. En skrubb av grönt te, som är full med näringsämnen, fungerar för att ta bort smuts samtidigt som du får friska antioxidanter i ansiktet. Blanda en fin grön te-blandning med lite vatten och gnugga över ansiktet. Om du vill kan du låta den stå i 2-3 minuter efter skrubben och sedan helt enkelt skölj av med varmt vatten.
Exfoliering för att rengöra dina porer
Använd bakpulver för att exfoliera. Bakpulver är ett av de magiska ämnena i livet som är bra för många olika ändamål. Förutom att det är en naturlig rengöringsmedel, är det fina kornet i pulvret perfekt för att rensa bort döda hudceller.
Exfoliering för att rengöra dina porer
Blanda majsmjöl med din ansikts tvål. Cornmeal används som en slipande exfoliant när den kombineras med din vanliga flytande ansikts tvål. Blanda en tesked majsmjöl med din favorit ansikte tvätt och skrubba ansiktet försiktigt i ett cirkulärt mönster. Var försiktig så att du inte skrubbar för grovt, eftersom det oavsiktligt kan skada huden. [3] Skölj tvål och majsmjöl med varmt vatten.
Exfoliering för att rengöra dina porer
Använd en mjölk- och muskotlösning. Kanske den bästa luktande exfolianen, mjölksyran i mjölken i kombination med de hårda granulat av muskotmjöl tar bort dina hudormar snabbt och på ett smärtfritt sätt. Blanda en matsked mjölk (särskilt kärnmjölk) med tillräckligt med muskotnöt för att skapa en pasta. Applicera denna blandning på ansiktet medan du skrubber försiktigt för att ta bort död hud och smuts. Använd sedan regelbundet varmt vatten för att skölja blandningen från huden. [4]
Exfoliering för att rengöra dina porer
Prova en butiksköpad exfoliant. Om du inte är ute efter att skapa din egen exfoliator hemma, titta på exfolierande produkter hos din lokala skönhetsförsörjning eller apotek. Använd dessa regelbundet för att rengöra dina porer och ta bort dina irriterande hudormar.

Använda Spa och kemiska behandlingar

Använda Spa och kemiska behandlingar
Använd porrengöringsremsor. Dessa är fantastiska små remsor av bomullsmaterial med en ultraklibbig lösning som torkar i ansiktet. Följ paketets anvisningar genom att få ansiktet fuktigt och applicera remsorna på dina hudormade utsatta områden. Vänta i 15 minuter tills remsorna torkar och riv dem sedan av snabbt för att dra ut dina hudormar. Detta alternativ ger omedelbara resultat, men måste följas av en av de nämnda rengöringsrutinerna för att ge långsiktiga resultat också. [5]
Använda Spa och kemiska behandlingar
Prova en ansiktsskal. Geler innehållande salicylsyra Köp en salicylsyraskal från din närmaste apotek eller besök ett lokalt spa för en professionell behandling. Använd det genom att applicera i ett tunt lager på det drabbade området, låt tiden ställa in och skölj sedan av med varmt vatten.
Använda Spa och kemiska behandlingar
Skaffa mikrodermabrasion. Detta är en speciell spa-process som fungerar med hjälp av en specialborste och kemisk rengöringsmedel för att rengöra döda hudceller. Dessa är ofta bara tillgängliga på spa och hos din hudläkarmottagning, men vissa skönhetsprodukter erbjuder en hemversion. Få dessa behandlingar regelbundet för att få bästa resultat. [6]
Använda Spa och kemiska behandlingar
Använd en retinoidkräm. Retinoid-krämer är fullpackade med hud-godkända vitamin A, vilket hjälper till Du kan hitta retinoid-krämer i dina favoritdrogister. Använd 2-3 gånger i veckan utöver din vanliga hudrengöringsrutin för att hålla porerna hudormfria. [7]
Använda Spa och kemiska behandlingar
Få en ansiktsbehandling. Även om du använder ett borttagningsverktyg för hudormar på egen hand kan det skada huden, men att få en professionell ansiktsbehandling kan ge dig samma omedelbara resultat med verktyg för borttagning av hudormor. Be din hudläkare eller tandläkare om olika ansiktsbehandlingar som erbjuds och bestäm vilken som är bäst för din hudtyp. Skaffa dessa hudorm ansikts kan hjälpa till att hålla huden klar över tid. [8]
Jag har svarta huvuden på näsan och vill avsluta dem utan några biverkningar. Några förslag?
Bakpulver och äppelcidervinäger bör bota hudormar. Tvätta det på morgonen.
Hur ska jag hantera min torra, känsliga hud med mycket öppna porer och hudormar?
Rengör det två gånger dagligen och använd en teträdolja och honungmask.
Jag har väldigt torr hud och relativt täta porer. Jag har provat några rengöringsmedel, men ingenting verkar fungera hittills. Vad ska jag göra?
Fortsätt bara använda dem. Resultaten tar tid. Du kan också prova att använda krämer och dricka mer vatten.
Är det nödvändigt att ånga mitt ansikte innan jag följer något av dessa steg?
Det skulle troligtvis vara fördelaktigt. Du kan verkligen bara köra mycket varmt vatten i din dusch, vänta på att den producerar ånga och sitta i den ett tag. Om du inte kan göra det tror jag inte att det är nödvändigt.
Jag har många hudormar på näsan och kinderna och jag har provat olika produkter men ingenting fungerar. Kan du rekommendera någonting?
St. Ives skurar fungerar bra. De har fantastiska produkter och olika typer av scrubs att välja mellan för att bättre passa din hud.
Ånga ansiktet innan du gör något av stegen ovan för att öppna porerna för djupare rengöring.
Att plocka hudormar gör det värre och utvecklas till en finn eller akne, undvik att röra vid ansiktet för mycket. Dessutom är det dåligt att skrubba ansiktet över och för rent, se till att återfuktar.
Om dina hudormar inte försvinner efter flera månader kan ett besök hos din hudläkare vara i ordning.
Ingen av metoderna för rengöring och avskalning av hudormar ger omedelbara resultat men ger långsiktiga resultat. Fortsätt behandla din hud med din metod att välja dagligen i flera månader för att helt ta bort din hud på hudormar.
Rör inte i ansiktet, även om det kan vara frestande.
Använd ansikts tvättar och skurar bort hudvård två gånger om dagen. Det hjälper till att hålla ansiktet rent.
Vissa receptbelagda piller och krämer kan ges till dig av en hudläkare för att ta bort särskilt svåra hudormar.
Du bör ta en tvättduk och blötlägg den med vatten. Placera den i mikrovågsugn i ungefär en och en halv minut. Placera duken på ditt ansikte när den har svalnat. Detta öppnar dina porer och gör all behandling med akne mer effektiv. När du har behandlat ansiktet, stänk med kallt vatten för att stänga porerna och hålla eventuella föroreningar ute.
Bär alltid håret bort från ansiktet och se till att du håller dig ren.
Om du går till din lokala apotek har de (kan) ha en del av ansiktsrengöringsprodukter (exp. Clearasil, Clean & Clear blackhead radergummi.).
Ät inte oljig mat för mycket.
Simning i en klorerad pool när du utsätts för solljus eller blötläggning i en badtunna hjälper till att rensa din hud genom att öppna porerna från ångande vatten eller heta solstrålar och rensa från klor i vattnet.
Gör en blandning av bakpulver och en vit tandkräm. tillsätt en liten mängd vatten, tillräckligt för att göra det till en pasta. Applicera sedan på området fylld med hudormar, vänta i 15-20 minuter. Om du ser förbättringar efter att du har tvättat ansiktet fortsätter du att göra detta två till tre gånger i veckan.
Ät sunt och drick mycket vatten.
solunumhastaliklari.org © 2020